KOMME I FORM TIL SOMMEREN?

Jeg regner med at jeg ikke er den eneste som ønsker å komme i litt bedre form til sommeren. For å oppnå de målene jeg har satt meg, har jeg måttet strukturere hverdagen bedre, slik at jeg rekker alt. Her skal ingenting overlates til tilfeldighetene. Vi har alle 24 timer i et døgn og det handler om å få mest mulig ut av den tiden man har til rådighet.

Her er noen av mine tips, som kanskje kan hjelpe deg litt på veien:

Planlegg maten og lag flere måltider samtidig: Det å lage god og sunn mat kan noen ganger ta litt tid. Dersom du har en hektisk hverdag, har du kanskje ikke tid til å stå på kjøkkenet og lage mat flere ganger om dagen. Derfor er det lurt å lage flere måltider samtidig, gjerne for flere dager om du vil. Ikke bare sparer du tid, men du har også mat tilgjengelig når du blir sulten. Sannsynligheten for at du skeier ut er mindre om du har et sunt måltid lett tilgjengelig. Tips til sunne og gode retter finner du HER!

Planlegg treningen:

Planlegg uken din og hvilke dager du skal trene. Lag også en plan før hver treningsøkt, slik at du vet hva du skal gjøre på treningen og er mer effektiv. Jeg skriver alltid ned øvelsene, antall sett og reps jeg skal ta i notater på iPhonen min, noe som har gjort at jeg er er mer effektiv og holder tempoet oppe.

Legg deg tidligere - kom deg opp tidligere: Det er viktig med nok søvn for at du skal være uthvilt og ha energi til alt du skal i løpet av en dag. Dropp tv'n på kvelden og gjør heller det du skal slik at du kan legge deg tidligere og få mer søvn. Legg fra deg telefonen din når du har lagt deg, tiden flyr når du scroller opp og ned på sosiale medier. Etter at jeg begynte å legge meg tidligere, kommer jeg meg opp kl 05:00 på morgenen for å gå en time cardio.

Legg frem klær til neste dag

Jeg er ikke veldig fan av å stresse rundt på morgenen, mens jeg forsøker å sette sammen et antrekk og leter etter de klærne jeg trenger. Derfor legger jeg frem klær hver eneste kveld før jeg skal legge meg. Siden jeg står opp kl 5 for å gå cardio og har ganske knapt med tid før jeg må dra til jobb, legger jeg derfor frem to antrekk. Et til cardio og et til jobb.

Vær litt ego, prioriter deg selv:

Det er fort gjort å glemme de målene man har satt seg et lite øyeblikk, når det dukker opp ting som frister, eller folk maser om at du må bli med på ting, selv om du vet at du bør dra på trening, spise sunt eller legge deg tidlig. Det er ikke alltid lett å si nei til venner som vil ha deg med på ting, men det handler om å holde fokuset på det du vil oppnå aller mest, fremfor det som frister akkurat nå. Dersom du har satt deg et mål, kan det være lurt å snakke om det til dine nærmeste, slik at de lettere forstår hvorfor du ikke alltid er med på alt de spør om.

Hva er dine tips til bedre struktur i hverdagen?:)

#struktur #trening #helse #kosthold #sommerform #komiform